Från Chalmers studentkorridorer till globalt SaaS-bolag: Vår spännande resa.

29 Apr 2024

I vår roll som en av de ledande aktörerna inom SaaS-lösningar för affärsflyg, banar vi väg för innovation inom inköp, försäljning och planering av privat- och affärsflyg över hela världen. Med en stark global närvaro och ett rykte om hög kvalitet och kundnöjdhet strävar vi efter att revolutionera effektivitet och öppenhet inom branschen.

Med rötterna i Göteborg och Chalmers Entreprenörsskola, hämtade vi inspiration från det bästa av två världar: närheten till industriella giganter och energin från andra innovativa startups. Tre studenter identifierade en unik möjlighet att modernisera en bransch som halkat efter i den digitala utvecklingen.

Tack vare alla de hängivna individer som under de senaste 20 åren omfamnat och bidragit till vår vision, erbjuder vi nu en omfattande svit av mjukvarulösningar som dagligen används av 80% av branschen världen över.

Innan Avinode fanns, var affärsflygoperatörer och mäklare bundna till ett analogt och resurskrävande arbetssätt där telefon och fax var de främsta verktygen för kommunikation. Vår första webbaserade marknadsplats för att effektivisera charter av affärsflyg lanserades 2002 och blev snabbt standard för den som strävade efter att snabbt nå ut på marknaden. Inbyggt i den digitala plattformen fanns även en sofistikerad modell för smidigare resursplanering och ett offertverktyg för charterflyg.

Tidigt i vår tillväxtresa, år 2008, tilldelades vi priset “DI Gasell” av Dagens Industri och hade redan då expanderat globalt med ett kontor i Miami, USA. Även om det redan fanns konkurrenter på den amerikanska marknaden med liknande affärsidéer, blev uppköpet av vår största konkurrent CharterX år 2010 ett avgörande steg för att cementera positionen som marknadsledare även i USA.

Oliver King, som varit VD sedan 2011, har varit en viktigt drivkraft bakom företagets globala tillväxt. Hans omfattande erfarenhet inom flygbranschen har också inneburit ett ökat fokus på att erbjuda moderna integrationslösningar med branschpartners, allt för att underlätta datadelning och skapa en sömlös kundupplevelse. Visionen att göra det lika enkelt att boka ett affärsflyg som en reguljär flygresa online är lika stark idag som den alltid har varit.

Genom förvärvet öppnar CAMP Systems och Avinode Group upp nya spännande möjligheter för båda företagen att fortsätta driva utvecklingen inom branschen.

Share

Keep reading